Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Egy salgótarjáni üzletbetörés után vették őrizetbe a nyomozók azt a 28 éves férfit, akit több más bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítanak.

A bátonyterenyei férfi május 21-én éjszaka pénzszerzési szándékkal bolyongott Salgótarján belvárosában. Séta közben vette észre, hogy egy állateledelbolt ablakát bukón felejtették, és ez elindította a gondolatait, amelyet tettek követtek. A nyílászárót kiemelte a helyéről, bemászott az üzletbe, és kivette a nyitott kasszában hagyott négyezer forintot, valamint több pórázt is magához vett. Már távozni készült, amikor megtalálta az eladópult polcához rögzített pénzkazettát, amit addig rugdosott, amíg annak tartalmát – egymillió forintot – meg nem szerezte.

Ezután kimászott az ablakon, megkereste több ismerősét és rokonát, akiknek adott a pénzből. Miután rendezte egy kisebb összegű tartozását, ismét üres zsebbel rótta a város utcáit.

A gyanú szerint a 28 éves férfi néhány héttel ezelőtt pedig a város egyik társasházának nyitva felejtett lépcsőházába ment be, hogy meghúzza magát éjszakára. A legfelső szinten egy vasráccsal leválasztott „tárolóban” számára értékes és csábító, márkás ruhákkal teli zsákra figyelt fel. Vékony testalkatát kihasználva megszerezte azokat, és átöltözött, a maradék ruhákat pedig az ismerősei között osztotta szét.

Fotó: police.hu

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói a beszerzett adatok és bizonyítékok alapján május 24-én elfogták a férfit, aki kihallgatásán elismerte a bűncselekmények elkövetését, és beszélt még egy lopásról, amelyet egy nyugati városrészben lévő társasház folyosóján követett el, ott cipőket zsákmányolt. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték bűnügyi felügyeletét.

Hirdetések