Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék egyes járásaira a HungaroMet Zrt. szombat délután.

Hirdetések

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a riasztással érintett járásokban a következő órákban hevesebb zivatarokra lehet számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is.

Szombat éjfélig másodfokú figyelmeztetés van érvényben hevesebb zivatarok kialakulásának veszélye miatt Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék területére, az ország többi részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az előrejelzés szerint szombat délután délnyugat felől újabb hullámban érkezhetnek záporok, zivatarok, illetve újabbak alakulhatnak ki. A zivatarokat általában erős, viharos – óránkénti 50-80 kilométeres – széllökés, felhőszakadás és kis eséllyel jégeső kísérheti. Nagyobb számban az ország keleti, északkeleti harmadán és északnyugaton alakulhatnak ki zivatarok, amelyek északkeleti, keleti irányba haladnak. Az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak óránkénti 90 kilométeresnél is erősebb széllökéssel és két centiméternél nagyobb jéggel.

A késő délutáni órákra várhatóan északkeleten csökken a zivatarok száma, az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében és az Északi-középhegység nyugati részein viszont északnyugat felől egyre többfelé lehet számítani rájuk. Az esti, késő esti órákban fokozatosan mindenütt lecseng a zivatartevékenység az országban.

Hirdetések