Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

A Control-X Medical Zrt. orvostechnikai vállalat komplex fejlesztést hajt végre Dunakeszin az Európai Unió és a magyar állam 1,181 milliárd forint visszatérítendő támogatásának felhasználásával – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

 A várhatóan 2024 decemberében záruló projekt a Széchenyi Terv Plusz programon belül a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Pluszban (GINOP Plusz) valósul meg.

A közleményben hangsúlyozták, a vállalkozás célja, hogy Közép-Európa vezető röntgengyártó vállalatává, világszinten pedig az egyik kiemelt digitális felvételi röntgenrendszereket gyártó piaci szereplővé váljanak.

Ezeket a célokat együttesen támogatja a nagyvolumenű komplex fejlesztés, amelyben egy 3800 négyzetméteres új, megújuló erőforrásokat alkalmazó, Ipar 4.0 alapokra épülő, háromszoros kapacitásbővítéssel járó működési bázist építenek – tették hozzá.

A projektben fejlesztik az IT-hátteret, vezető külföldi szakkiállításokon jelennek meg, és egyes üzemi folyamatokra tanácsadási szolgáltatás vesznek igénybe.    

A vállalat továbbá modern röntgengenerátor fejlesztésén is dolgozik, amivel jelentősen növelheti az általa gyártott radiológiai berendezések hozzáadott értékét – ismertették.     

A Control-X Medical az MTI érdeklődésére közölte, hogy a társaság 2023-ban mintegy 2,04 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el a 2022. évi 2,23 milliárd forint után, az adózott eredménye 2023-ban 192 millió forintot tett ki az előző évi 329 millió forinttal szemben.

Hirdetések