Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára elrendelték a letartóztatását egy büntetett előéletű 41 éves bátonyterenyei nőnek, aki áldozatát nemcsak meglopta, de bántalmazta is.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság nyomozásának eddigi adatai szerint a nő 2024. május 26-án napközben besurrant az idős sértett házába és onnan 100.000 forint értékben lopott élelmiszereket, szeszes italokat és arany ékszereket.

Távozása közben több cikket is kiejtett a szatyorból, és amikor másnap délután újra lopni indult a házhoz, az idős nő tetten érte. A behatoló pénzt követelt tőle, és megfenyegette, hogy megöli. A sértett tiltakozott, ekkor a támadó a földre lökte őt, ahol ütlegelte és tovább fenyegette, miközben egy kést is a nyakához szorított. A megfélemlített sértett gyengeségét kihasználva ezután a földön hagyta őt, és a házban kutatást végzett, megtalálta annak 2.000.000 forint spórolt pénzét, amivel kereket oldott. A vérző sértett ezután a ház egyik ablakának alsó részén kimászva kért segítséget a szomszédoktól, akik mentőt hívtak hozzá.

A nyomozó hatóság lopással és rablással gyanúsította meg a nőt, az ügyészség pedig indítványozta a letartóztatását, melyet – az indítványban foglaltakkal egyezően – a bűnismétlés megakadályozása érdekében a nyomozási bíró egy hónapra elrendelt.

A végzés a gyanúsított fellebbezése miatt nem végleges.

Hirdetések