Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

A koronavírus járvány óta jelentősen többen kerékpároznak, mint azelőtt. Nem csak világszerte, hanem Balassagyarmaton is felgyorsult a kerékpárutak fejlesztése. Néhány éve még egyetlen méter sem volt a városban, ma már 5,7 kilométernyi városi bringaúton lehet tekerni.

A 2021-ben átadott balassagyarmati kerékpárutak között a Dózsa György utca és a buszpályaudvar közötti szakaszt használják a legtöbben – tájékoztatott a balassagyarmati Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési, Városüzemeltetési, Vagyongazdálkodási és Hatósági Osztálya. Zábrádi József osztályvezető közölte:

Láthatólag fontossá vált ez az útvonal, sokan használják, mert biztonságosabb, mint a forgalmas úttesten kerékpározni. Ennek megfelelően szükséges a karbantartás, elkopott a sávokat jelző felfestés, amit a kivitelező garanciális javítás keretében ingyen végzett el.

Zábrádi József hozzátette: a balassagyarmati kerékpárutak fontos szerepet töltenek be a mindennapok során, mert például a déli iparterületre számos ember jár dolgozni így.

A legforgalmasabb kerékpárút újrafestése Balassagyarmaton. (fotó: Deák Mátyás/ipolyinfo.com)

A nagy forgalmat lebonyolító Szügyi úton veszélyes volt a kerékpározás, ott kiemelt jelentősége van annak, hogy az úttól fizikailag elválasztott, biztonságos kerékpárút áll rendelkezésre.

Hirdetések