Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 57 éves Dunakeszin élő férfi ellen, aki engedély nélkül tartott fegyverével veszélyeztette gyermekeit.

A vádirat szerint a férfi 2020 augusztusában egy szlovákiai internetes weboldalról magyarországi lakcímére rendelt egy 4,5 milliméter kaliberű, távcsöves légpuskát hozzá tartozó lövedékekkel és céltáblával együtt.

A vádlottnak nincs fegyvertartási engedélye, de fegyverhasználati ismeretekkel rendelkezett, ennek ellenére az akkor 6 és 9 éves gyermekeit a megrendelt fegyverrel édesanyja bátonyterenyei telkén rendszeresen lőni tanította.

A gyermekek által is használt fegyver csőtorkolati energiájának értéke a légpuskákra vonatkozó magyar határértéket (7,5 Joule) jócskán meghaladva 13.9 Joule volt, így működőképes lőfegyvernek minősül, ezáltal szakszerűtlen használatával súlyos vagy maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést is okozhat használója.

A járási ügyészség a fentiekre tekintettel lőfegyverrel visszaélés mellett kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolta meg a férfit. Halmazati büntetésül felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását, valamint a fegyver elkobzását indítványozta.

Hirdetések