Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Nyolc település, négy hétvégén keresztül, több mint 100 programmal várja az érdeklődőket a negyedik Ipoly Feszten június 7-től július 7-ig. Az évek óta egyre népszerűbb Ipoly menti összművészeti fesztivál tízezres nagyságrendben vonz embereket az ország távolabbi területeiről is, illetőleg az itt élők számára is egy fontos nyárindító, szezonindító eseménysorozatírta dunakanyarregio.hu

Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője és a fesztivál fővédnöke ismertette, hogy eddig az Ipoly Feszt egy hétvégére koncentrálódott, de idéntől egyfajta gördülő menetrendben valósul meg. Az a nyolc település, amely csatlakozott hozzá, négy hétvégén egymás után látja vendégül az Ipoly Fesztre érkezőket, így lehetőség van arra, hogy akár több településen is megforduljon és részt vegyen a programokon az, aki az Ipoly-völgyébe érkezik.

Hangsúlyozta, hogy a fesztivál célja, hogy a helyiek jól szórakozzanak, de emellett lehetőséget kínáljon a távolabbról érkezőknek, az Ipoly-völgyébe, a Börzsönybe látogatóknak arra, hogy megismerjék ezeket a kis településeket, a helyi értékeket, hagyományokat, a falusi, nyugodt természetközeli életmódot és ebből hazavigyenek egy szeletet.

Loksa Levente, a fesztivál szervezője hozzátette, hogy nagyon színesre sikerült az idei rendezvény és ez annak is köszönhető, hogy egy hónapon keresztül várják majd programokkal az érdeklődőket. Kiemelte, hogy a Dunakanyarban számos esemény lesz júniusban, de a szervezőkkel összehangolták a programokat, így több helyszínen lesz lehetőségük találkozni a közösségeknek.

Mint mondta: az idei Ipoly Feszten több műfajjal találkozhatnak az érdeklődők, a rockzenétől kezdve a népzenén át megtalálható lesz például a jazz, de ugyanakkor olyan népszerű popzenészek is színpadra lépnek, mint Radics Gigi vagy a Bikini zenekar.

Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen nehéz körülmények között még mindig ingyenesen tudunk tartani egy ilyen fesztivált.

– zárta gondolatait Loksa Levente.

A könnyűzenei előadók közül az Ipoly Feszt közönsége láthatja többek közt a 45 éves Karthago, a Bikini, az Első Emelet, Radics Gigi, a Mystery Gang, a Pedrofon, a Nemcsakberry, a Sunset Blue, a Menthol koncertjeit, de ott lesz DJ Spigiboy, a Groovehouse, Alee és Csordás Tibi (Fiesta) is. Fellép a Százdi Citerazenekar és a Sendergő Néptáncegyüttes, valamint hangversenyt ad Bogányi Gergely zongoraművész is.

Részletes program: https://ipolyfeszt.hu/

Hirdetések