Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Kerámiaművészek veszik birtokba Szentendre sétálóutcáját a hétvégén – tájékoztatta az MTI-t a Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft..

Hirdetések

A keramikusoké lesz a főszerep a hétvégén a Dumtsa Kézműves Kirakodón, ahol a Szentendrei Keramikusok Egyesülete művészeinek alkotásaiból vásárolhatnak az érdeklődők 15-én és 16-án.     

A látogatók a kerámia sokszínűségével találkozhatnak – olvasható a közleményben -, a porcelán ékszerektől, tálalóeszközöktől, lakberendezési tárgyaktól kezdve a színes mázakkal különlegessé tett kicsi kerámiákon, porcelán állatfigurákon, kőedényeken át a gasztronómia és a virágok által inspirált iparművészeti munkákig.     

A közönség ez alkalommal Ábrahám Anna, Belá Krisztina, Borsódy Eszter, Bula Gábor, Gálffy Ildikó, Hidvégi Petra, Illés László, Kaiser Fanni, Kóczián Csaba, Lantos Judit, Leel-Őssy Enikő, Maholányi Gabriella, M. Szabó Anikó, Nemes Tímea, Rencz Mariann és Szente Krisztina alkotásaival találkozhatnak.

A Szentendrei Keramikusok Egyesületét 2006-ban alapították meg helyi művészek, a szakmai közösség az elmúlt szűk húsz évben kiállításokat rendezett Szentendrén a Művészetmalomban és a Barcsay Galériában, Leányfalun, Pécsett és Budapesten a Zikkurat Galériában, valamint aktívan részt vett a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztiváljain is. Az egyesületnek jelenleg 22 tagja van.     

A Dumtsa Kézműves Kirakodó húsvétkor debütált és október közepéig várja a látogatókat hétvégente – közölte a turisztikai társaság.

Hirdetések