Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Csaknem háromszáz bejelentés érkezett hétfőn a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra az előző éjszakai vihar okozta károk miatt.

A viharos erejű szél hatására rengeteg fa kidőlt és sok faág lehasadt, több épület megrongálódott. A károk felszámolásában negyvenhét hivatásos tűzoltó vett részt tíz technikai eszközzel, valamint hat önkéntes tűzoltó egyesület és egy mentőcsoport is közreműködött.

Bátonyterenyén, a Váci Mihály és az Abonyi úton megbontotta a szél több családi ház tetőszerkezetét, volt ahol az épület kéménye is ledőlt, tovább rongálva a tetőt. A városban egy Orgona úti raktárépület kazettás üvegfala veszélyesen megdőlt. A Kossuth úton egy négyszintes ház héjazatáról leszedte a szél a burkolatot. Mivel az épület egyik lakása beázott, ezért lakóját ideiglenesen rokonok fogadták be. Az egységek címről címre haladva számolták fel a káreseteket. A munkálatok kedd reggel is folytatódnak.

Karancsberényben a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék miatt megáradt és kilépett a medréből a Dobroda-patak. A víz a Kisaranyi úton több lakóházat veszélyeztetett. A HELP Önkéntes Tűzoltó és Különleges Mentőegyesület homokzsákok kihelyezésével segített a védekezésben.

Hirdetések