Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Borkóstoló a naplementében, utcabál az ófaluban, mesenap lovagokkal, sárkánnyal és királylánnyal a hollókői várban – Magyarország egyedülálló világörökségi kis falujában különleges programokkal várják a látogatókat a nyár folyamán.

Hirdetések

A több mint százéves házacskáiról ismert, hagyományőrző falu várában, amely tavaly év végére teljesen megújult, exkluzív nyári programkínálat várja a vendégeket. Lesz naplementés borkóstoló az ófaluból származó sajtokkal és pogácsákkal, várjáték és utcabál, valamint mesés várjáték, ahol mesebeli figurák kelnek életre a gyerekek által. Hollókő Várárára ugyanis minden évben varázslat száll, a gyerekek pedig újra találkozhatunk az öreg királlyal, a meseszép királylánnyal és persze a hatalmas, tűzokádó sárkánnyal. Minden gyermek vitézzé vagy hercegkisasszonnyá változik, amint átlépi a vár kapuját. Különleges próbákon bizonyíthatja bátorságát, ügyességét és furfangos észjárását.

A vár falai között igazi lovagok tanítják a fegyverforgatást, fortélyait és a harci eszközök használatát, így minden bátor résztvevő megtanulja hogyan védje meg a várat egy ostromtól.

Mindezek mellett pedig megnyílt egy speciális, Hollókő Várára szabott szabadulószoba is, ahová érdemes bejelentkezni, majd gyorsan kijutni onnan.

Részletes program:
2024. július 13. – Borkóstoló, naplemente, Hollókő Vára
2024. július 20. – Mesés Várjáték
2024. augusztus 10. – Borkóstoló, naplemente, Hollókő Vára
2024. augusztus 20. – Szent István napi Várjáték
2024. augusztus 24. – Nyárzáró utcabál az alsó kútnál

Hirdetések