Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Több bűncselekmény és gyanúsított is van abban az ügyben, amelyet a Szécsényi Rendőrkapitányság nyomozói derítettek fel a közelmúltban.

A tanulságos történet áprilisban kezdődött, amikor egy Szécsényben élő 20 éves fiatalember új pszichoaktív anyag, úgynevezett kristály beszerzésébe, fogyasztásába és terjesztésébe kezdett. Az üzleti köréhez hamar csapódott egy 51 éves szécsényi férfi, aki naponta vásárolt – esetenként hitelbe – a drognak minősülő anyagból, amelyet családjában és barátaival fogyasztott el. Egy idő után az idősebb férfi egyre agresszívabban követelte az anyagot, és már nem fizetett érte, sőt, feljelentést kilátásba helyezve védelmi pénzt követelt a fiatalembertől, aki a bántalmazások és a fenyegetések elkerülése érdekében félszáz alkalommal kisebb mennyiségű kábítószert és egyszer 100 ezer forintot adott át zsarolójának. Az 51 éves férfi a személyes találkozókra – a testi fenyítésekkel fenyegetés nyomatékosítása érdekében – többször magával vitte a szintén drogfogyasztó 35 éves férfi ismerősét. Agresszivitása addig fajult, hogy néhány alkalommal nyilvánosan bántalmazta dílerét.

A Szécsényi Rendőrkapitányság nyomozói a zsarolás sértettjének feljelentése alapján június végén indítottak eljárást az idősebb férfi ellen, amely ügyben több más bűncselekmény és elkövető is a rendőrség látókörébe került. Az 51 éves férfit munkatársaink július 3-án fogták el, előállították a rendőrkapitányságra, és zaklatás vétség, rongálás vétség, zsarolás bűntett és új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétség miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették és indítványozták letartóztatását, amelyet a bíróság elrendelt. A nyomozás eredményeként eljárás indult a feljelentővel és több fogyasztóval szemben is új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétsége miatt, valamint a fenyegetéseknél jelen lévő 35 éves férfinak is zsarolás miatt kell felelnie.

Hirdetések