Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Áder János volt köztársasági elnökkel, a Regőczi Alapítvány alapítójával és Cseh László világ- és Európa-bajnok úszóval, a horgászat nagykövetével horgásztak az alapítvány által táboroztatott gyerekek szerdán a Nógrád vármegyei Magyarnándor Rézparti víztározójánál.

A gyerekek vasárnaptól szombatig nyaralnak a közeli Terényben.

A Regőczi Alapítványt Áder János és felesége, Herczegh Anita három éve hozta létre a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyermekek megsegítésére.

Áder János az alapítvány küldetésének nevezte, hogy nagykorúvá válásukig, illetve a diploma megszerzéséig támogassák a gyerekeket, fiatalokat.

Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, a horgászat nagykövete (b) fiatalokkal horgászik a Regõczi Alapítvány által támogatott gyermekek terényi táborozásának programján, a magyarnándori Rézparti víztározónál 2024. július 10-én.
MTI/Komka Péter

Mint mondta, próbálják elérni, hogy az állami támogatásokkal (özvegyi, árvaellátás) együtt biztosítsák az elhunyt szülő kiesett jövedelmét.

A szeretetet, a szülők hiányát nem tudjuk pótolni, rendszeres, illetve időszakos támogatással tudunk segíteni – fogalmazott Áder János.

Alapítványi támogatásban 2021 óta több mint 1600 gyermek, fiatal és családjuk részesülhetett. Az anyagi támogatáson túl mentális, lelki, jogi segítségnyújtással, kulturális és sportprogramok közvetítésével, táboroztatással, üdültetéssel, a felajánlások és az igények összekötésével is foglalkoznak.

Az alapítványt a 2013-ban elhunyt Regőczi István atyáról nevezték el, aki egész életében az árvák védelmezője, oltalmazója és támasza volt.

A horgászat nagyköveteként látogatta meg a táborozókat Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, 112 alkalommal magyar bajnok úszó.

Cseh László Magyarnándorban remek tevékenységnek és jó kikapcsolódási lehetőségnek nevezte a horgászatot, elsősorban azért, mert a horgász a szabadban, a természetben lehet.

Hirdetések