Hirdetések

Az energiaválság miatt számos városban és faluban kényszerű döntéseket hoznak hivatalok működésének korlátozásáról, irodák összevonásáról vagy a munkaidő csökkentéséről. Az utóbbi napokban már iskolák működését befolyásoló döntések is születtek, most egy újabb drasztikus lépés történt.

Ma déltuán rendkívüli ülésen vitatta meg az energiaválság miatt felmerült kényszerintézkedések javaslatait a székesfehérvári közgyűlés. Ideiglenesen bezárnak több intézményt is, amelytől 2023-ban 1 milliárd forint megtakarítást remélnek.

Cser-Palkovics András, a város fideszes polgármestere elmondta: decembertől március végéig zárva lesz a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ nyolc telephelye, továbbá novembertől április végéig a Szent István Király Múzeum székhelye és tíz telephelye, a Vörösmarty Mihály Könyvtár és több tagkönyvtára, januártól március 15-ig a Vörösmarty Színház, március végéig a Pelikán Kamaraszínház is.

Ezeken túl további intézményi szolgáltatási korlátozások várhatók, egyes helyeken világítás sem lesz, valamint az egyik sportközpontban elzárják a melegvizet.