Hirdetések

Három nappal a megjelent hír után durván letarolták turisták a váci Sejce-dűlőn virágzó nárciszokat. Teljesen mindegy, hogy magánterület vagy sem, elképesztő pusztításra képes az ember, ez derült ki e rövid idő alatt.

Több hazai hírportál is beszámolt a váci virágzó látványosságról, gyönyörű képeket közöltek, amelyek a balatoni levendulásokat idézték, csak éppen kora tavaszi verziójukban. Későbbi elemzések deríthetik ki, miért jutottak arra sokan, hogy nem csak megcsodálták, hanem letépték és elvitték a nárciszok nagy részét.

A növények közé bárki be tud menni most is, nincs elkerítve, azonban kiderült, hogy ennek ellenére magánterület. A 24.hu információja szerint a tulajdonos egy idős bácsi, aki évek óta gondozza a nárciszokat, de arra nincs energiája és szándéka sem, hogy védelmi csapdákat állítson fel. Valószínűleg nem is számított arra, hogy szükség lesz rá.

Azonban a környéken élők léptek, és kitettek néhány táblát, amire ráírták: magánterület. Ekkor már a nárciszok többségét elvitték a turisták.