Hirdetések

Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője segélyakciót indított pénteken az után, hogy a háborúvá mérgesedett ukrán-orosz konfliktus miatt sokan indultak útnak, Ukrajnán kívüli biztonságos helyeket keresve.

Hirdetések

Balla Mihály február 25-én este internetes fórumán jelentette be, hogy telefonon beszélt az Ukrajnával határos legkeletibb magyarországi térség országgyűlési képviselőjével, Tilki Attilával, aki azt mondta neki, hogy sok menekült érkezik Magyarországra, és megkezdődött a Kormánnyal közös szervezett segítségnyújtás.

Balla közölte Tilki Attilával, hogy vezetésével akciócsoport jött létre Nyugat-Nógrádban, és adománypontot nyitottak, ahol gyűjteni fognak különböző felajánlásokat. Tilki és Balla megegyeztek abban, hogy elsősorban tartós élelmiszerekre, valamint kisgyermekek ellátásához pelenkára, kiegészítőkre lesz szükség, a lakhatásukat pedig igyekeznek helyben megoldani, de szükség szerint annak kezelésében is együtt fognak működni.

Balla Mihály később a helyi rádióban jelentette be, hogy már február 26-tól, azaz szombaton délelőtt 10 órától sikerült állandó ügyeletet szervezni az adománygyűjtéshez, amit mostantól minden nap délután 6-ig biztosan nyitva tartanak a balassagyarmati vármegyeházán.

Az adománygyűjtésre a vármegyeháza kocsibehajtó folyosóján választottak le paravánokkal egy körülbelül 15 négyzetméteres területet, amely a főbejárat közelében van, jól elérhető helyen.

Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője rádióinterjújában azt is elmondta: mindazt, amit összegyűjtenek, személyesen ő és csapata fogja elszállítani a határ menti térségbe, ahol saját kezűleg adja át majd az adományokat a rászorulóknak.