Hirdetések

A közmédia dalválogatójából megint tovább jutott az a progresszív rockos popdal, ami éppen a műfajok bevállalós házasítása által futhat be. Az együttes balassagyarmati énekese szerint pont erre a merész kísérletre van szükség a popban.

Hirdetések

Másodszor is tetszett az MTVA A Dal zsűrijének a Third Planet Táncol a világ című popdala, amit a február 26-i adásban akusztikus verzióban kellett előadniuk a stúdióban. Nem csak ők, ezúttal minden, az elődöntőbe bejutott versenyző élő zenekari kísérettel, az eredetihez képest nagyon eltérő hangulattal mutatta be szerzeményét.

A zsűri egyik tagja, Wolf Kati énekesnő szerint jól sikerült az akusztikus változat, mert az amúgy húzó erejű dal az átdolgozás ellenére is megtartotta energiáját. Ehhez pedig a bírálók többi tagja azzal csatlakozott, hogy maximális pontszámokat adott, és többen is úgy fogalmaztak: diadalról van szó. Sőt, Ferenczi György még a Tilos az Á-ba és a Tabánba is elvinné őket, mert ott helyük.

Bernáth Kornál, a Third Planet balassagyarmati énekese azt mondta: ez a dal az együttes első, magyar nyelven írt produkciója, amit mintegy 4 hónapig írtak. Az ő ötlete alapján úgynevezett basszus tapping témával készült a dal, amelyet ezért palóc tappingnek neveztek el, ez egyben a most már Táncol a világ néven ismert slágerük első munkacíme volt.

Hirdetések