Hirdetések

Alig egy nappal a bejelentés után szó szerint özönlenek az adományok az országgyűlési képviselő által szervezett balassagyarmati adománypontra. Balla Mihály képviselő ott jártunkkor megmutatta, mit gyűjtöttek 24 óra alatt az ukrán-orosz háború elől menekülők részére.

A balassagyarmati vármegyeháza teljesen kitárt kapuja mögött osb paravánokkal elválasztott kis területen gyűjtik azokat a felajánlásokat, amiket az Ukrajnából Magyarországra menekülők részére szándékoznak majd eljuttatni. Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője pénteken jelentette be, hogy miután beszélt az ukránokkal határos Szabolcs-Szatmár-Bereg megye országgyűlési képviselőjével, adománygyűjtést indított.

A bejelentést követő napon, szombaton már meg is érkeztek az első adományok: lisztet, tisztítószereket és konzerveket hozott az első adakozó. Estére pedig megtelt az a 15 négyzetméternyi folyosórész, amit raktárként választottak le a vármegyeháza kocsibehajtójából.

Az ipolyinfo.com vasárnap délben járt az adománygyűjtő ponton, ahol már a lekerített részen túl is, az épüólet kocsibehajtójának mindkét oldalán kisebb-nagyobb papírdobozokban palackozott vizek, pelenkák, befőttek, lisztek sorakoztak. Balla Mihály országgyűlési képviselő akkor azt mondta: azt nem gondolta, hogy ennyire hamar érkezik ekkora segítség, megdöbbent azon, hogy kérésére gyorsan reagáltak a térségből, ez mindenképpen jó hír.

Balla közben megmutatta az a dobozt, amelyben tusfürdő, kekszek, konzervek és egy csomag szalvéta van,

rajta pedig egy rajz Magyarország és Ukrajna zászlójával, közte egy piros szív, valamint ez a szöveg: Szeretettel Laci, Papa, Mama, Janka, Emma, Zsófi, Szuri

A képviselő azt mondta: ilyet még nem látott, és ez a bizonyítéka annak, hogy a bajban teljesen mindegy ki, hová tartozik, ösztönösen jön a segítség, és szeretettel. Hozzátette: már biztos, hogy a most beérkezett adományokat hétfőn reggel elszállítják a szabolcsi térségbe, erről éppen most folyik az egyeztetést, mert sok autóra lesz szükség. Balla Mihály azt ígérte: mindenről részletesen be fog számolni, azt is közölni fogja, hol és kik kapják meg ezeket az adományokat.