Hirdetések

Veszélyes közlekedési manővert hajtott végre egy férfi Nógrád megyében, a pár nappal korábban történt halálos baleset helyszínén.

Február 24-én történ halálos baleset a 22-es főúton Érsekvadkert közelébe, amelyben egy férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, a baleset másik öt résztvevője megsérült.

A tragédia óta még egy hét sem telt el, amikor március 1-jén a délelőtti órákban, egy férfi ugyanazon az útszakaszon hajtott végre előzést úgy, hogy a megengedett 90 km/h sebességet túllépve 126 km/h sebességgel közlekedett, ezen kívül figyelmen kívül hagyta a „Bukkanó” és Előzni tilos!” közúti jelzőtáblákat is.

Ezúttal az előzést végrehajtó sofőrnek szerencséje volt, mert még be tudta fejezni az előzést a szemközti forgalmi sávban közlekedő nyergesvontató odaérkezése előtt.

A büntetés most sem maradt el! A férfit a rendőrök mobil megkülönböztetett jelzéssel ellátott civil szolgálati járművel követték, megállították és a helyszínen részére összesen 55.000 forint közigazgatási bírságot és a félperces manőverért 10 közlekedési előéleti pontot szabtak ki.