Balassagyarmat, 2022.03.02. Márki-Zay Péter fóruma Balassagyarmaton, fotó: ipolyinfo.com/ Lotharidesz Gábor
Hirdetések

Sok ideig tartó utazás, nagy munkanélküliség és nem a bal oldal zárná el a gázcsapot, hanem Orbán Viktor. Márki-Zay Péter az ipolyinfo.com-nak beszélt.

Az Egységben Magyarországért vezető politikusa Balassagyarmaton járt szerdán este. Kampányrendezvénye előtt beszéltünk vele, akit a Nógrád megyei tervekről kérdeztünk.

Nógrád megyének nagyon szomorú statisztikái vannak – kezdte Márki-Zay Péter –, így például hiába van Budapesthez közel, Magyarországon itt van az egyik legnagyobb mértékű munkanélküliség, és itt keresik a legkevesebb pénzt az emberek. Az ellenzéki politikus az ipolyinfo.com-nak elmondta: sokan elvándoroltak a térségből, és magukra vannak hagyva az idős emberek, akik csak skype-on tartják a kapcsolatot a külföldre távozott rokonokkal, ezek a legfontosabb gondok manapság. Kiemelte még a közlekedést is, amelyről kiderült, hogy sokáig tart az utazás Budapestre, ezt meg kell oldani, de erről nem mondott részleteket.

Márki-Zay: Nógrádnak szomorú statisztikái vannak

Hogy a különböző nézetű pártok összefogása mekkora kockázatot jelent a kormányzás esetén, arra így válaszolt:

a Fidesszel szemben álló ellenzéki szövetség hivatása a demokrácia, a jogállam és a piacgazdaság visszaállítása Magyarországon (…), és hogy minden bűnöző menjen börtönbe.

Hozzátette: utána valószínű, hogy ezek a pártok egymás ellen fognak kampányolni.

Márki-Zay Pétert a nap egyik legérdekesebb témájáról is kérdeztük a fórum előtt: Kocsis Cake Olivio, a Párbeszéd politikusa azt mondta, hogy az ukrán-orosz béke eléréséhez az oroszoktól Magyarországra érkező gázt

el kell tekerni, el kell zárni, mert addig lesz pénzük háborúzni, és lesz pénzük egy független országot megtámadni.

Kocsis Cake Olivio ötletére Márki-Zay Péter Balassagyarmaton annyit mondott: Orbán már elzárta a gázcsapot Ukrajna felé.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszer bővebben is reagált a felvetésre: a bal oldali politikus veszélybe sodró nyilatkozatot tett, nem engedhető meg, hogy a magyar lakosság fizesse meg a háború árát, hiszen ha nincs földgáz, akkor nem lesz fűtés és az ipar sem fog működni, tehát nem lesznek munkahelyek sem.

A rendezvény után az Egységben Magyarországért helyi országgyűlési képviselő-jelöltjét, Gyenes Sziládot is kérdeztük volna terveiről, azonban ő nem kívánt nyilatkozni.