Hirdetések

2022 augusztusában már 25 éve lesz annak, hogy a mára legendás amerikai animációs sorozatot elindították. A South Park egy társadalomkritikus sorozat, ami felvágott nyelvvel és túltolt példákkal igyekszik az ingerküszöböt átlépni a nézőknél.

Hirdetések

A sorozat talán legérdekesebb sajátossága a világ aktuális eseményeire adott gyors reakció. Egy, a South Park részenkénti műsoridejéhez hasonló, más animációs filmek gyártására egyáltalán nem jellemző, hogy azok akár napok alatt készek lennének, ám ennek ellenkezőjére pont most csodálkozhatunk rá.

Az ezen a héten kijött új epizód az ukrán-orosz háborúról szól, amiben a már előbb is említett túltolt problémafelvetésként jelenik meg a válság: egészen egyszerűen azért van háború, mert az impotenssé vált Vlagyimir Putyin ellensúlyozni szeretné eltűnő férfias erejét, amit így gondol megvalósítani.

Az amerikai sorozat akár olaj is lehet a válság tüzére, de az a legkevesebb, hogy az oroszok egy része egyáltalán nem hiszi majd azt, hogy ez vicces. Előbb meg kell nézni!

Hirdetések