Hirdetések

Az ukrán-orosz konfliktus térségre gyakorolt hatásának kezelésére tegnap hívta össze első alkalommal a Nyugat-nógrádi Karitatív Törzset az országgyűlési képviselő. Balla Mihály szakembereket kért fel az adományok koordinálására, valamint a környékre érkező menekültek segítésére.

Hirdetések

A közzétett munkafotón Balla Mihály honatya, Csach Gábor Balassagyarmat polgármestere, Budai István korábbi börtönparancsnok és Kalocsai Péter, a Nógrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója látható.

Balla Mihály érdeklődésünkre részletezte: senki nem tudja, hogy meddig tart a háborús helyzet, így az sem ismert, hány menekült érkezik majd Magyarországra. Már a múlt héten is több tucat embernek adtak menedéket Balassagyarmaton, ezért kérte meg Csach Gábor polgármestert arra, hogy a biztosítható szálláshelyeket mérje fel szükség esetére. A folyamatosan érkező adományok logisztikáját Budai István nyugalmazott börtönparancsok látja el, Kalocsai Péter a kormányzati szervekkel történő gyors kapcsolattartásban segít.

Az országgyűlési képviselő hozzátette: elfoglaltsága miatt nem tudott tegnap este részt venni az ülésen Dr. Tóth Judit, a dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet igazgatónője, aki fontos szerepet vállalt; a korábban hasonló helyzetekben szerzett tapasztalatát is hasznosítva járul hozzá a segítségnyújtáshoz.

Mint a képviselőtől azt is megtudtuk: a Nyugat-nógrádi Karitatív Törzs számára jelenleg a felajánlások fogadása jelenti a legfőbb munkát, látható, hogy minden magyar békét akar, a térség egyként mozdult meg azért, hogy a bajban lévőkön segíteni tudjanak. Hozzátette: a szakemberek szükség szerint tanácskoznak, és hivatalos tájékoztatást is adnak a helyzet alakulásától függően.