Hirdetések

Balassagyarmathoz kötődő híres nőkkel találkozhatnak a belvárosban sétálók. Akik mindegyikkel összefutnak, nyerhetnek is.

Hirdetések

Éppen Nőnapon helyzeték ki festőállványokra azoknak a hölgyeknek a portréképét, akik Balassagyarmatról indulva váltak híressé. A tárlat rendezője, Medvácz Eszter az ipolyinfo.com kérdésére elmondta: érdemes megállni előttük, és belegondolni abba, hogy a település elképesztő kulturális ereje nagy formátumú asszonyokat adott az ország és a világ örömére.

Deustch Rózsi és Janka, vagyis a később Dolly Sistersként híressé vált balassagyarmati színésznők és filmsztárok, a szintén filmes szerepéről is ismert írónő, Megyery Sári, művésznevén Sacy von Blondel és mások mellett a magyar légitársaság munkatársaként a repüléssel élethosszig szerelembe esett Merczel Erzsébet is megismerhető az utcai tablókról.

Két hét, kilenc nő.

Medvácz Eszter hozzátette: a kiállításhoz két hétig tartó játékot is kapcsoltak. A portréképek sarkán lévő kódokat összegyűjtve nyerni is lehet. A játékfüzet a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban, a Városházán, a Jánossy Képtárban és a Palóc Múzeumban szerezhető be.

Hirdetések