Hirdetések

A Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület nevű bal oldali párttömörülés képviselője szerint ha a helyi kórház bármilyen okból nem tudja ellátni a feladatát, akkor például Salgótarjánba kell vinni a betegeket. Ezért is számít józan gondolkodásnak a kórházbezárások témáját újra elővenni.

Hirdetések

 

A Demokratikus Koalíció szakpolitikusa, László Imre az ATV-ben azt mondta, hogy a ma működő 164 kórház túl sok, 90-100 is elég lenne ahhoz, hogy biztonságos legyen a betegellátás. Ezt idézte Csach Gábor balassagyarmati polgármester a városi önkormányzat legutóbbi ülésén, hozzátéve azt is, hogy a sürgősségi és szülészeti osztályok bezáratásáról is a bal oldalon beszélgetnek.

 

https://www.youtube.com/watch?t=4&v=RmxWwD7udFU&feature=emb_imp_woyt

Szedlák Sándor DK-s politikus a balassagyarmati önkormányzat ülésén felháborodott, amikor a polgármester – állítása szerint – hazudott arról, hogy kórházak bezárásáról lenne szó, ha a bal oldal kormányozhatna a választások után. Szedlák szerint ha a balassagyarmati kórház bármilyen okból képtelen elvégezni a munkáját, akkor a betegeket

Olyan helyre vigyük, ahol megvannak ennek a feltételrendszerei. Mondjuk Salgótarjánba. Ezt mondják a szakpolitikusok. Tehát egy józan gondolkodás folyik, polgármester úr! Nem az, hogy megszüntetjük a balassagyarmati kórházat!

Tizenöt évvel ezelőtt is az akkori bal oldali kormány foglalkozott az egészségügyi kapacitások nagy arányú átszabásával: 2007-ben a balassagyarmati szemészet, a fül-orr-gégészet és a fogászati ellátások megszűnése volt terítéken, amelyek miatt ma már Salgótarjánba kell utazni.

2007. március 8. – majd napra pontosan 15 évvel később ugyanez a téma

A ma is és már akkor is a balassagyarmati kórház igazgatójaként ismert Dr. Szabó Géza a helyi tévé 2007. március 8-i adásában azt mondta, hogy a Nógrádban élő lakosság állapota súlyosabb, rosszabb, mint az ország bármely más részén, ezért indokoltnak érzi, hogy inkább megerősítsék a helyi kórház, mint leépítsék. Ehhez képest nem a területi kiegyeníltődés elve volt fontos akkor, a kórházreformot nem is tudták elfogadni.