Hirdetések

Idén is keresi az év civil szervezetét a Nógrád Megyei Civil Közösségi és Szolgáltató Központ.

Ki szedi össze a szemetet, ha az állam erre képtelen? Ki figyel oda az idősekre, ha senki más nem? Ki őrzi a falu békéjét éjszakánként, ha a civilek nem? Csak Nógrád megyében több ezer önkéntes vállal évről évre olyan feladatot, amelyért nem kap pénzt, de az elvégzett munka az életminőséget növeli, ami olykor épp elég fizetség lehet.

A Nógrád Megyei Civil Közösségi és Szolgáltató Központ másodszor ítéli oda a legaktívabb civil szervezetnek azt a díjat, amellyel elismeri a 2021-ben, elsősorban a fiatalokért végzett kiemelkedő munkát. Tolnai Sándor, a központ vezetője érdeklődésünkre azt mondta: a nógrádi térségben ez az egyik legkényesebb téma, rengeteg a korai életszakaszban elvándorló, így a fiatalokért tenni hősies küzdelemmel jár.

A díjra kilenc jelölés érkezett. Az év Nógrád megyei civil szervezete díj esélyesei a Családokért Érdekképviseleti, Művészeti és Sportegyesület; a Duci Csapat, a Drégelyvár Alapítvány, a Kertvárosért Egyesület, a Nógrád Táncegyüttes, a Nógrádi Fiatalokért Egyesület, a Palóc Roham, a Vitalitás Sportegyesület és a Völgyváros Egyesület.

Ezúttal a szakmai zsűri mellett a közönség is szavazhat. A voksokat itt lehet leadni március 14-én 10 óráig.