Hirdetések

Több százan indultak el ma délelőtt Balassagyarmatról a budapesti Békemenetre, amelyen a szervezők közlése szerint a világnak is üzennek majd: a magyarok békét szeretnének.

Hirdetések

10 órakor a gyarmati vasútállomásról, valamint a buszpályaudvartól indultak el a buszok a rendezvényre, amely előtt Münzberg Gusztáv önkormányzati képviselő, a Békemenet csoportvezetője a Hír TV-nek azt mondta: kiállnak Magyarországért és a Kormány politikájáért, és hirdetni fogják azt is, hogy a világ problémái nem intézhetők el háborúkkal és ártatlan emberek megölésével, ezért

teljesen más lesz ez a Békemenet, békével fejezzük ki az akaratunkat, és együttérzésünket fejezzük ki mindazokért, akiknek el kellett hagyniuk az otthonukat.

Hozzátette: a Békemenetre balassagyarmati indulással több mint 500 ember regisztrált, akik csoportosan, busszal jutnak el a rendezvény helyszínére, és ott is együtt fogják képviselni a térséget.

FRISSÍTÉS

13:55  A Margit-hídon éppen most halad át a Nógrád megyei csoport  – közölte Münzberg Gusztáv.

14:35  A Nógrád megyeiek a Szent István körúton, a Nyugati pályaudvar közelében haladnak tovább a tömeggel.

14:50  Ellenzéki tüntetők körúti társasházakból hangosbemondókkal zavarják a Békemenetet, egy-két ablakba Vladimir Putyin orosz elnök képét is kirakták – Münzberg Gusztáv.

15:16  A Békemenet célhelyszínén, az Országháznál elkezdődött az ünnepség.

15:20  A telex.hu képe szerint a Békemenet első sorában egy Nógrád megyei lakos vonult: Gáspár Győzike Bencsik András újságíró és Pataky Attila, az Edda énekese társaságában vezette a tömeget.

15:30 A Békemenet Nógrád megyei csoportjai megérkeztek a helyszínre, az Alkotmány utcában csatlakoztak az ünnepséghez.

15:33 Hírünk frissítése véget ért.