Hirdetések

Pár nappal a Facebook és az Instagram oroszországi betiltása után azonnal érkezik azok hasonló, orosz változata. Mielőtt bemutatkozik a Ruszgram, nézzük át együtt, hogy miért jutott ide a Meta két közösségi médiuma!

Az ukrán-orosz háborúban az állampolgárok is felvették a kesztyűt, és virtuális harcot vívnak egymással. A helyzetből adódó érthető érzelmi túltöltöttség mindenkiből előhozhatja azt az énjét, amivel azelőtt maga sem találkozott. A szélsőséges megnyilvánulások megérthetők, de nem fogadhatók el, minden bizonnyal ezt érzékelték a Meta amerikai üzemeltetői is akkor, amikor szabályt alkottak a témában.

Március közepétől érvényesítik azt az új szabályt, amely szerint nyugodtan lehet átkozni katonákat, akár megölésükre is felbíztatható bárki, azonban például Vlagyimir Putyin halálát senki sem kívánhatja. Mint tudjuk, a Facebook demokratikusnak látszó médiumként bátran alkot olyan szabályokat, amelyek a különböző országok különböző kultúráiban nem állják meg helyüket. Mi több, nehéz meghatározni, hogy végül miféle szabályok alapján enged vagy korlátoz hozzászólásokat, bejegyzéseket. Azt már sikerült kideríteni, hogy a Facebook szerződött cenzort is alkalmaz Magyarországon, aki korábban bal oldali újságíróként is működött és most segíti a rendszer hazai szabályozását.

Az oroszoknak nem tetszik a Meta háborúhoz való hozzáállása, nem értenek egyet a módszerekkel és a szabályozással, ugyanakkor nem kívántak semmilyen konfliktust, úgyhogy mielőtt komoly jogi ügyet kreálhatott volna bárki, egyszerűen elvágták a Facebook és az Instagram betáp kábelét.

Nem marad közösségi média nélkül Oroszország. Innentől számítva 6 nap és elindul a Roszgram. A bátran Insta-klónként is említhető alkalmazás egyik kiemelkedő jellemzője, hogy nem kell megszokni az orosztól eltérő írásjeleket, betűket. Az ígéret szerint ezen kívül minden megszokott funkció elérhető lesz és már most várják befektetők jelentkezését is, akik üzleti lehetőséget is látnak az épülő új hálózatban.