Hirdetések

Az új amerikai elnök a megválasztását követő 14 hónapban számos válsághelyzettel kellett szembesüljön, most éppen a folyamatosan emelkedő gázárak miatt fáj a feje. Egyesek szerint a válság egy lehetőség, de az amerikai lakosság csak azt érzi, hogy egyre rosszabbul él.

Hirdetések

Az ukrán-orosz háború és az amerikai kapzsi olajtársaságok egyaránt hibásak azért, hogy Amerikában felszöktek a gázárak – írja a The Guardian. Larry Jacobs a Minnesotai Egyetem Politikai és Kormányzati Tanulmányi Központjának igazgatója szerint Joe Bidennek nincs szerencséje, egyszerűen el van átkozva az ő elnöki időszaka. Jacobs ezzel arra célzott, hogy Biden hivatalba lépésekor jelent meg a koronavírus világjárvány, aztán infláció kezdődött, majd az ukrán-orosz háború is feladatokat adott, most pedig az energiaárak borzolják az amerikaiak kedélyeit.

David Smith, a The Guardian újságírója arról is leírást ad cikkében, hogy mindez megviselte a családokat. Álláspontja szerint a Fehér Háznak fel kell hagynia a hibák tagadásával, őszintén javítani kell a rossz intézkedéseket.

Kritikusok szerint a Joe Biden által hangoztatott energetikai függetlenség jó szlogen, de a valóságban nem működik. Ezt bizonyítja az, hogy Amerika nettó exportőrként képtelen megvédeni lakóit a növekvő energiaárakkal szemben, ugyanis arra kizárólag a piac van hatással.