Hirdetések

Múlt héten váratlanul leállt a romhányi Zalakerámia Zrt. csempegyára az egyre növekvő energiaárak miatt. A dolgozók nem tudják, meddig tart a kényszerszünet, az üzem vezetése közleményben igyekezett megnyugtatni mindenkit.

Hirdetések

A Zalakerámia Zrt. az ipolyinfo.com-hoz eljuttatott közleményében arról írt, hogy mindenki előtt ismert az a „súlyos politikai/katonai helyzet”, amely az egész világra jelentős hatást gyakorol. Az energiaárak növekedése olyan mértékűvé vált, hogy több más nagyvállalathoz hasonlóan „komoly döntéseket kellett hozni”.

Mint írták: „világszinten a legnagyobb, legismertebb gyártók is arra kényszerültek – kényszerülnek, hogy a gyártást leállítsák a drasztikusan megnövekedett előállítási költségek, valamint alapanyag ellátási nehézségek miatt.”

A Zalakerámia Zrt. terve szerint akár már április első napjaiban teljes kapacitással működhet az üzem. Azonban arról nem írtak, hogy időközben történt-e olyan változás az energiabeszerzésükben, amely miatt ez valóban kivitelezhető lehet.