Hirdetések

Látszik, hogy nem vicc, mert még április előtt jelentik be: az egyik népszerű gyorsétteremlánc Nyugat-Nógrád székhelyén, Balassagyarmaton nyit újabb éttermet. Iparági informátorunk szerint már a helyszín is megvan. Azt viszont tisztázni kell, miért merült fel mindhárom márka.

Hirdetések

Budapesti iparági körből jutott ki, hogy legkésőbb 2023-ban Balassagyarmaton nyit új éttermet az egyik nagy hálózat. Érdekes, hogy egy olyan kereskedelmi lánc egyik tagjaként telepedne a városba, amely több más márkabolt terjeszkedését is menedzseli. Informátorunk véleménye szerint a lánc eddigi stratégiája alapján valószínűleg Balassagyarmatra az utóbbi évekre jellemző módon telepednének le, vagyis az étterem mellett több üzlet is megnyílna.

Egyébként egyedül a McDonalds gyorsétteremhálózat üzletpolitikájáról tudható eddig, hogy szakított azzal a korábbi saját szabályával, amely szerint 40.000 fő alatti településen nem nyitnak éttermet: a 32 ezres Ózdon tavaly december óta, a 16 ezres Kisvárdán idén januártól működnek.

A balassagyarmati önkormányzatnak írtunk levelet, feltevésünk szerint, a különböző működési engedélyek megszerzése miatt tudniuk kell egy ilyen szándékról, azonban eddig nem válaszoltak kérdéseinkre.