Hirdetések

Szügy új ipari területén tegnap adták át a Vendomatiq vendéglátó automatákat gyártó Organic Only Vending Franchise Magyarország KFT. üzemcsarnokát. A gyárban hazai és nemzetközi piacra készítenek interaktív vendéglátó gépeket.

Örömmel érkezett Szügybe az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, mert ma már bátran kijelenthető, hogy az ital- és snackautomaták üzemeltetői is hozzájárulnak a nemzetgazdaság gyarapodásához. Rákossy Balázs az ipolyinfo.com-nak azt mondta: annak idején az italautomaták NAV rendszerébe bekötése azt a cél szolgálta, hogy igazságossá váljon a működésük, az érdekeltek ne bújjanak ki a közös teherviselés alól. Fontos állami bevetélek keletkeznek így, és ez siker. Többek között ezekből a pénzekből lehet nyugdíjakat emelni, családokat támogatni és adót visszatéríteni.

Kőszegi Zsolt ügyvezető, Balla Mihály országgyűlési képviselő és Rákossy Balázs államtitkár a szügyi üzemben.

Kőszegi Zsolt, a társaság ügyvezetője az ipolyinfo.com-nak elárulta: azért döntöttek Szügy mellett, mert van munkaerő és közel van Budapesthez. A tevékenység fővárosból Nógrádba áttelepítése 20 ember munkáját is magával hozzá, továbbá közvetlenül itt 5-10 munkavállalóval kezdik meg a gyártást néhány hét múlva. Kőszegi azt is elmondta: ez nem csak gyár, hanem egy franchise rendszer is, vagyis a készülékek üzemeltetéséhez akkor is lesz közük, ha azok éppen Ausztráliában vagy Franciaországban fognak működni. Tervük szerint mindehhez 200 munkavállalóra lesz szükség Szügyben.

A Vendomatiq szügyi csarnokában nyáron készülnek el az első gépek.

Az ügyvezető arról is beszélt, hogy a modern szolgáltatásokkal felszerelt első szügyi kávéautomaták nyáron készülnek el, az év végéig összesen 150 gép gyártásával számolnak.

Kőszegi Zsolt szerint a kereskedelemben is új irány az automatizálás, külföldi tapasztalatok alapján igény lehet itthon is arra, hogy a felvágottat és a cipőt is automatákból vehessék meg a vásárlók, ezért ők is belevágnak új gépek fejlesztésébe.

Hagyományos automata helyett 32 collos érintősképernyős, interaktív gépeket készítenek.

A Vendomatiq állami és uniós támogatás nélkül, saját erőből kezdi meg a munkát Szügyben. A cég vállalta, hogy az érdekeltségébe tartozó összesen öt gazdasági társaság székhelyét átteszik a nógrádi faluba. Ez azt jelenti, hogy iparűzési adójuk tovább növeli, az egyébként is tehetős Szügy költségvetését.