Hirdetések

A ‘digitalizáció’ szóval indított kampányt a felnőtt tartalmak magyarországi királya, Gattyán György egy üzleti lehetőség felfuttatására, aki végül Magyarország számára is ebben látta a lehetőséget, ezért most már pártként futnak neki az áprilisi országgyűlési választásnak.

Hirdetések

Ebben az évben 40 milliárd forintot fordított a kormány papír alapú kérdésekre – magyarázza a Megoldás Mozgalom Nógrád megyei 2. számú választókerületének országgyűlési képviselő-jelöltje azt, hogy mit jelent gyakorlatban a digitalizáció. Úgy érzi, ha ezt papír és nyomda nélkül, az interneten oldották volna meg, akkor pontosan ennyit lehetett volna megtakarítani. A balassagyarmati televízióban fejtette ki, hogy – az egyébként balassagyarmati gyökerű – Gattyán és köre az üzleti szektorból jött, ahhoz értenek, ezért a gazdaság számára hasznos ismereteket tudnak.

Sopotnik László a Megoldás Mozgalom politikai irányultságát mérsékelt szabadelvűként írta körbe, szerintük ők azok, akik el merik mondani azt, amit más nem.

Az egyik leglényegesebb térségi feladatként a közmunka programban dolgozók fizetésének a minimálbérhez igazítását említette, valamint minden faluba építeni kell mini ipari parkokat, ahol a helyiek dolgozhatnának.

Majd így folytatta: 2020-ban 4 milliárd forintot kaptak a települések illegális szemétlerakatok megszüntetésére, 2021-ben már 7 milliárdot különítettek el erre a célra. Sopotnik László szerint lényeges kérdés, hogy

ennyi milliárdból miért nem lehet ingyenessé tenni a hulladéklerakást?

Úgy véli: nem lehet megengedni, hogy amíg egyesek kifizetik a szemétszállítást, mások illegálisan rakják le szemetüket, amit végül az állam a saját zsebéből fizet ki. Hozzátette: ha ingyenes lenne a megyében a hulladékelszállítás, senki nem járna rosszabbul, és jobb lenne a környezet, nem dobnák el sehol sem a szemetet.

Hirdetések