2022. március 30-án.
Hirdetések

Aki tutira akar menni, és két kedvenc pártot is bejuttatna Nyugat-Nógrádból az Országgyűlésbe, annak két ikszet kell behúznia vasárnap a pártlistás szavazólapon, ezt állítja a bal oldal egyik balassagyarmati önkormányzati képviselője. Közben parkolásra tanít Gyenes Szilárd kampánystábja.

Hirdetések

Hajnal Sándor balassagyarmati önkormányzati képviselő időnként fotókat közöl arról, hogy a belvárosban ki és hol áll szerinte tilosban. Ezt a feladatot a Momentum városi politikusától, Benkó Tamástól vette át, aki korábban szintén a tilosban parkolókról közölt képeket internetes fórumán. Eközben a Márki-Zay Péter-féle bal oldalt képviselő Gyenes Szilárd kampánystábja hetek óta minden nap tilosban parkol a bömbiautóval a Rákóczi út járdáján állva. Ma délelőtt a bömbi mögött az ‘Orbán hazudik’ matricával díszített autó is elfoglalta a járda egy részét.

Mutatjuk a parkolást öt különböző napon:

Ezzel egyidőben a szintén bal oldali Hajnal Sándor, a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület önkormányzati képviselője arra biztatja a választópolgárokat internetes fórumán, hogy igény szerint két kedvenc pártra is szavazzanak, ha nehéz lenne a döntés. Példaként említette, hogy a Mi Hazánk és a Fidesz egyszerre is választható majd vasárnap, az ő elképzelése szerint.

Hajnal Sándor érvénytelen szavazásra buzdít.
Hajnal Sándor érvénytelen szavazásra buzdít.

Levelet írtunk a rendőrségnek, történt-e bejelentés ebben az ügyben és folyik-e vizsgálat. Amint megkapjuk a választ, közöljük.

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Nógrád 2. választókerületének jelöltje telefonon az ipolyinfo.com-nak azt mondta: a bal oldal megpróbálja hülyének nézni a szavazókat, de szerinte nem fog menni. Arra kéri a szimpatizánsait, hogy csak Dócs Dávidra szavazzanak, pártlisták között pedig a Mi Hazánkra!

Balla Mihály, a Fidesz-KDNP jelöltje úgy reagált: érvénytelen szavazatot ad le, akik 2 emberre szavaz. Ő pedig arra kérte  a választókat, hogy Balla Mihályra szavazzanak és a Fidesz-KDNP-re!

Az országos pártlistán lévő pártok közül szabályosan csak egyet lehet választani. Az országgyűlési képviselő-jelöltek közül is érvényesen csak egy választható.