Hirdetések

A rendőrség kéi a gépjárművezetőket, hogy a húsvéti ünnepek idején is vezessenek a KRESZ szabályait betartva, óvatosan és körültekintően!

Egy 66 éves nő közlekedett személygépkocsival 2022. április 13-án 14 óra 30 perc körül Salgótarjánban, a Bajcsy-Zsilinszky úton, amikor az egyik gyalogos-átkelőhelyen elütött egy ott áthaladó 9 éves gyermeket. A baleset következtében a gyalogos megsérült.

Szendehely belterületén haladt ugyanezen a napon 15 óra 45 perc körül személygépkocsival egy 73 éves férfi, aki a járművel az előtte forgalmi okból megálló gépkocsi hátuljának ütközött. A balesetben a személygépkocsi vezetője és nő utasa sérült meg.

Az elmúlt három napon a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök további hat anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a gyalogosok által okozott baleseteken belül vezető helyen áll az óvatlan, hirtelen lelépés az úttestre. A második leggyakoribb ok a tilos jelzésen és a tiltott helyen való áthaladás. Az autóvezetők felelőssége, hogy kellő óvatossággal, figyelemmel és mérsékelt sebességgel közelítsék meg az olyan helyeket, ahol gyalogosok hirtelen megjelenésére lehet számítani – legyen szó gyalogos-átkelőhelyről, busz- vagy villamos-megállóhelyről

– kéri a rendőrség a közlekedőket.