Hirdetések

A csütörtökihez képest hűvösebb, barátságtalanabb idő lesz Húsvétkor, de nem ronthatja el a napot annyira, hogy egy játékos kirándulást keresztül tudjon húzni. Összegyűjtöttük Nógrád megye legjobb húsvéti programjait!

Hirdetések

Balassagyarmaton április 18-án, hétfőn 10 órakor megnyit a Tekergő KRESZ Park és Játszótér a Vízy Zsigmond utcában. Egész napos ingyenes programokkal várják a gyerekeket. A Kis kerékpárt, futóbringát, rollert vagy kismotort érdemes vinni! Napközben kisvonat fog közlekedni a városban, ami a helyszínre szállítja a kíváncsiskodókat. Amivel még a megnyitón várja a kicsiket: ugrálóvár, lufihajtogatás, rajzverseny, arcfestés, húsvéti kézműves foglalkozás, rendőr-, tűzoltó- és kukásautó bemutató, vattacukor és kürtős kalács árus.

Szintén Balassagyarmaton, a Nyírjesi Füvészkert és Vadasparkban Húsvét hétfőn nyúl simogatásra lesz lehetőség.

Azoknak, akik inkább a magasba vágynak, ajánljuk a Csóványosi kilátót. A Börzsöny legmagasabb csúcsán, 133 lépcsőfok megmászása után, jó időben a Magas-Tátra vonulatai is látszanak.

Előtte még a börzsönyi kisvasútra is fel kell ülni, a Kismarosról induló Királyréti Erdei Vasúton a hétvégi menetrend lesz érvényes. Királyrétre érve kerékpárral könnyen át lehet tekerni Nógrádra, ahol a vár megtekintése után menetrend szerinti vonattal 1 óra a hazaút Balassagyarmatra.

A Kemence Erdei Múzeumvasút is várja a látogatókat, húsvét vasárnap tojáskeresős játékkal kedveskednek.

Ipolytarnócon 4 napos ünnepi programmal készülnek az ősmaradványok parkjában, emellett Húsvét vasárnap és hétfőn kisállat simogató, parázson sült malomkalács, kézműves foglalkozások és őstermelői vásár várja az érdeklődőket.

Hollókőn a járvány után ismét visszatérnek a szokásokhoz. A hatalmas fesztiváli hangulat már április 15-én kezdődik, ez az egyetlen nap, amikor ingyen lehet bejutni. Április 16-18. között többezret is elkérnek egy belépőért. Aki ezt választja, arra is készüljön, hogy korlátozott parkolási lehetőségek várják, azokért is fizetni kell majd.

Hirdetések