Hirdetések

Az oroszok nem számítottak arra, hogy az ukránok annyira kitartóan védik majd a területüket, hogy nehezen tudnak előrejutni, ezért új módszert fognak alkalmazni – erről beszélt Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő pénteken a TV2 reggeli műsorában. Azt mondta: totális háború jön.

Hirdetések

Nógrádi György elemzésében kitért arra, hogy szerinte az oroszok célja Kijev mielőbbi elfoglalása volt, amellyel egyrészt megadásra kényszerítik az ukránokat, Volodimir Zelenszkij elnök pedig egyszerűen elmenekül, azonban ez nem jött be.

Úgy véli, az oroszok most azt fontolgatják, hogy többféle hadi fegyvert is bevetnek, ami nem csak azért lett indokolt, mert lassan megy az ukránokkal szembeni küzdelem, hanem fenyegetővé is vált, hogy az amerikaiak nagy fegyverarzenállal látták el az ellenséget.

Nógrádi szerint valószínűleg nem lesz több fegyverszüneti kísérlet, annak tudatában főként nem várható már ez, hogy az ukránok jelenleg maguk mögött tudják az Amerikai Egyesült Államok támogatását.

Közben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arra figyelmeztetett, hogy Vlagyimir Putyin most már atomfegyverekkel készül ellenük, amiért

Nemcsak nekem, az egész világnak, az összes országnak aggódnia kell.

A CNN-nek adott interjúban Zelenszkij azt is elmondta: a vegyi fegyverek alkalmazása már nem csak Ukrajna ügye, hanem mindenki másé is.