Hollókõ, 2021. április 1. A hollókõi néptánccsoport tagjai palóc népviseletben locsolkodnak a hollókõi ófaluban tartott sajtórendezvényen 2021. április 1-jén. A településen a járványügyi helyzet miatt nem rendezik meg a húsvéti fesztivált. MTI/Komka Péter
Hirdetések

CH. Gáll András fogalmam sincs kicsoda, de az index.hu aktuális megmondójaként fürdik a hülyeségben. Ezernyi ember között ő is ott volt Húsvétkor Hollókőn, kedves feleségét is magával vitte elégedetlenkedni. Ha szerinte Hollókő a lehúzásról szól, akkor mondhatjuk, hogy a pestiek tényleg lenézik a vidékieket, mint azt nemrégiben többször is megéltük.

Mécs János, a Momentum politikusa már korábban fejtegette, mennyire rühelli a vidékről Budapestre járó főiskolásokat és egyetemistákat:

istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek,cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni.

Aztán Márki-Zay Péter önjelölt ex miniszterelnök-jelölt is tudatlan vidékiekről értekezett, egyik sem hozott kirobbanó sikert a politikában.

Az újságírásban nincs hasonló tétje a szavaknak, mert nem kell mérkőzni választók előtt, elszámolni csak a hirdetőknél kell. Megengedő lehetek, valószínűleg a pénzkereset miatt volt kedves CH. Gáll András leírni Hollókőről, hogy mennyire gáz. Nézzük:

A húsvéti ünnepnapokon drágán, 4-5 ezer forintért lehetett bejutni a faluba. A helyszínen szóba állt egy középkorú hölggyel, aki szomorú volt az árak miatt, majd sok embert hallott káromkodni, maga pedig visszafogta a szitokszavakat. És ráadásul vigyázni kellett, nehogy véletlenül lelocsolja őket valaki, mert akkor vizesek lettek volna. Az is megért neki pár mondatot, hogy a felújítás alatt lévő várban Húsvétkor éppen senki sem dolgozott. Ezek után mellékesen tette hozzá, hogy azért az árban múzeumi belépő is van. Meg koncert. Meg rendezvények.

Végül András újságíró kolléga tippet is adott ingyenes belépéshez. A ő példáját követve meg kell kerülni a falut, ott senki sem őrködik. Mindeközben kiderült, hogy a feleségének nem ízlett a túrós lepény.

Vigyázat! A gonosz hollókőiek akár a közönséget is lelocsolhatják. (fotó: Komka Péter/MTI)

Eddig András üzenete. Amit pedig hozzáteszek: Budapestről nézve a vidék lehet szegényes, itt kevesebb az impozáns Országház, és romkocsmából sincs annyi, előfordul, hogy kisebb pénzekből élnek errefelé az emberek. És lehet, hogy a paraszti kultúra neki valójában nem is ér meg ötezret. Mert a paraszt az mégis csak paraszt. És a Muzsikás koncert? Vagy a Kerekes Band? Ja, az se.

Kedves András! Azért az a csaknem 13 ezer ember, aki mégis megvette a jegyet, megérhetett volna egy mondatot! Lehet, hogy volt közöttük 1, aki szerint belefért az életébe egy ilyen kirándulás Hollókőre. Ha pedig ingyenes falunézésre vágysz (ahogy azt sejteted), gyere vissza az év további 362 napjának egyikén!