Hirdetések

Növelheti a sportlövészet és a küzdősport tömegbázisát az újonnan átadott balassagyarmati Honvédelmi Sportközpont, továbbá az ország védelmi rendszerében is helye van az ilyen 21. századi létesítményeknek. A képzéseken résztvevők a honvédelmi sportok által a veszélyes időszakokban eredményesebben tudják majd védeni a semmivel sem pótolható szülőhazájukat, ha kell.

Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke a Hír TV-ben azt mondta: szerinte nincs szó oktalan militáns képzésről, mert az állampolgárok ezeken a helyeken önkéntesen készülhetnek fel olyan helyzetekre, amelyek során szükség lehet akár szülőföldjük megvédésére is. Magyarországon három Honvédelmi Sportközpontot hoztak létre: Baján, Újfehértón és Balassagyarmaton.

Egy társadalom (…) ha szellemiségében, hitében, értékrendjében rendben van, akkor a védelmi képességei is rendben lesznek. Mert akkor támaszkodhatunk a társadalmunk széles tömegeire, hogy ha bármilyen veszély, vagy támadás érné Magyarországot. Hogy ha ezzel nem foglalkozunk, tehát hogy ha ezt elhanyagoljuk, a nemzeti identitásában elgyengült társadalmak, a legyengült államok azok ki vannak szolgáltatva a sors kegyelmének. Általában hamarosan eltűnnek a történelem útveszőtiben. Mi ezt nem szeretnénk. Mi egy erős magyar államot szeretnénk, a gyermekink számára világos értékrendet adni.