Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Pásztor Erzsi estjével nyitják meg a Tolnay Klári Emlékházat szombaton Mohorán, ahol még látogatható a színművésznő tiszteletére rendezett életmű-kiállítás is – tájékoztatta az MTI-t kedden az emlékház vezetője.

Balla István elmondta: az Egy csésze kávé Pásztor Erzsivel címet viselő évadnyitó rendezvény családias, kötetlen beszélgetés lesz, amelyen közreműködik Mohai Gábor Kazinczy-díjas előadóművész.
Pásztor Erzsi saját emlékei között foglal majd helyet a Nógrád megyei emlékházban, hiszen körülveszi az az életmű-kiállítás, amelyet tavaly ősszel nyitottak meg 85. születésnapja alkalmából – tette hozzá az emlékház vezetője.
A kiállításon láthatók fotók a színésznő személyes és színpadi életéből, újságcikkek, plakátok, kinagyított filmkockák éppúgy, mint szinkron életműdíja vagy a legjobb női színészként elnyert közönségdíj a Karinthy Színházban a 2015/16-os évadban, igazolványai, Jászai-díja.
Kiemelten kapott helyet a május 15-ig látogatható tárlaton a Veri az ördög a feleségét című film plakátokkal, fotókkal, filmrészletekkel. Az 1977-ben bemutatott filmszatírában Pásztor Erzsi Kajtárnét alakította, amiért elnyerte a Filmszemle legjobb női alakítás díját.
Láthatók egy falon azok a személyes hangú, fényképes köszöntők, amelyet barátaitól könyv formájában kapott 80. születésnapjára. Mintegy ötvenen ünnepelték meg így, köztük Bodrogi Gyula, Zsurzs Kati, Nemcsák Károly, Ivancsik Ilona, Sándor György, Szily Nóra, Hajdú Steve vagy Pécsi Ildikó.
Pásztor Erzsi évek óta a Tolnay Klári állandó háziasszonya, és mint Balla István elmondta, egy jókora kulccsal nyitja meg jelképesen a házat a téli szünet után.
Pásztor Erzsi 1936-ban született Budapesten, a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után a debreceni Csokonai Színházhoz szerződött. A szolnoki Szigligeti Színház, a Pécsi Nemzeti Színház, a Madách Színház, a Soproni Petőfi Színház, a Szegedi Nemzeti Színház tagja volt, játszik a Karinthy Színházban és a Turay Ida Színházban is. Szerepelt A Tenkes kapitányában, a Keménykalap és krumpliorrban, A ménesgazdában vagy A kenguruban, számos sorozatban szinkronizált.

Hirdetések