Hirdetések

A tervezetthez képest kiemelkedőbb eredményeket ért el a gyártásban és az eladásokban is a balassagyarmati kábelgyár, ezért jutalommal lepte meg munkatársait a cég vezetése. Az ajándékok között prémium minőségű élelmiszerek voltak.

Balassagyarmaton az 1970-es évek óta működik ipari kábelgyártás, e több évtizedes fennállás a cég stabilitását jelenti minden dolgozó számára – mondta a Prysmian MKM Magyar Kábel Művek KFT. termelési igazgatója. Markó Norbert szerint eddig bármilyen válság volt, kábelre mindig volt kereslet. A koronavírus járványban is inkább növekedett a rendelési állomány, ez a legutóbbi bizonyíték arra, hogy az itt készülő termékekre világszerte állandóan szükség van.

A főképp kis- és középfeszültségű elektromos kábelekre szakosodott gyarmati üzemben évente 60 ezer tonnányi termék készül, amit körülbelül 250 dolgozójuk készít el.

A 2022-es év első három hónapjában felülmúlta a társaság a tervezett gyártási és eladási célokat. Markó Norbert ha az üzleti adatokról nem is beszélhetett, azt elmondta: a terv szerinti várakozások is optimisták voltak, de a tények annál is jobban sikerültek.

A kiemelkedő munkáért jutalmat kaptak a kábelgyár munkatársai. (fotó: Almási Zoltán/ipolyinfo.com)

A cég stratégiája, hogy balassagyarmati és a város közelében élő emberekkel dolgozhasson, úgy gondolják, hogy a helyi elkötelezett munkavállalók nagyobb arányban képesek kiemelkedő minőségű munkavégzésre. Szerintük helyes ez a filozófia, amit az első negyedéves eredmények visszaigazoltak, és ezért köszönetet mondanak a munkatársaknak egy prémium ajándékcsomaggal. Markó Norbert azt mondta:

Szeretnénk, hogy ha jó szájízzel és odaadással jönnének be dolgozni és ne kényszerből. És úgy gondoltuk, hogy ez is egy fontos lépés ahhoz, hogy a kollégák munkavállalási hajlandósága vagy megtartása előremozduljon.

Prémium minőségű sonka, kolbász, fűszerpaprika és sör – ezeket kapták a Prysmian munkatársai. A kábelgyár a koronavírus járvány idején is segítette azokat, akik a megbetegedés miatt maradtak távol tőlük, akkor vitamincsomagokat szállítottak ki