Hirdetések

Nem valaki ellen szavaznak, hanem elvi kérdés, hogy értelmes funkciót kapjon egy balassagyarmati frekventált terület – ezt mondta Gyenes Szilárd baloldali önkormányzati képviselő a városi képviselő-testület áprilisi ülésén egy Kóvári úti ingatlan eladása kapcsán.

Hirdetések

Többek között a volt kemping melletti, ma parkolóként használt terület eladása is napirenden volt az önkormányzat ülésén, amelyet évek óta szeretne megvenni a szomszédban lakó építőanyag kereskedő vállalkozó. Gyenes Szilárd azt mondta: tartalommal kellene megtölteni a területet. Állítása szerint Európában divat, hogy lakóautóval járnak emberek kirándulni, talán itt is parkolhatnának.

Csach Gábor polgármester Gyenes Szilárddal szemben azzal érvelt, hogy ez egy nagyon kicsi terület, amit parkolóként szeretne hasznosítani a vállalkozó. Megjegyezte: a kereskedő kérése azért is tiszteletre méltó, mert a legnagyobb helyi adózók között van a Juszt-Bau KFT. Balassagyarmaton.

Az önkormányzat az ellenzéki képviselők kivételével fogadta el a pályázat nyertesének ajánlatát, a vevő 14,4 millió forint+áfa árat fizet a területért.