Hirdetések

A salgótarjáni nyomozók beazonosították a két helyi lakost, akik több ingatlanba is betörtek.

Hirdetések

A rendőrségre 2022. április 23-án érkezett a bejelentés, miszerint egy salgótarjáni több lakásból álló épület egyik ingatlanába ismeretlen tettesek betörtek.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozás adatai alapján megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 43 éves és egy 23 éves helyi lakos megalapozottan gyanúsítható.

A két férfi 2022. március 30. és április 12. között a társasház két lakásába és egy melléképületébe is betört. A feltételezett elkövetők az ingatlanok ajtaját kifeszítették és onnan mosogató tálcát, csaptelepet, elektromos fali vízmelegítőket, több hűtőszekrényt, egyéb berendezési és fém tárgyakat loptak el. A melléképületből az ott tárolt öt köbméter fát és két ablakot vittek el.

Megállapítást nyert az is, hogy a 43 éves férfi ugyanebben az időszakban a társasház másik lakásába is bement, ahol a beépített kádat a falból kibontotta, valamint a színesfém díszeket, függönykarnist leszerelte a falról.

A sértetteknek a lopással közel 700 000 forint kárt okoztak a gyanúsítottak, akik az ellopott tárgyakat értekesítették.

A hatóság tagjai a 43 éves férfit és társát elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és többrendbeli lopás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.  

Hirdetések