Balassagyarmat, 2022.02.18. Helyi ipari szakképzés, fotó: ipolyinfo.com / Varga-Csikász Csenge
Hirdetések

A középiskolás diákévek mindenki számára a dolgozatokra és a szóbeli feleletekre készülésből áll, majd a továbbtanulást megcélzók az év végi érdemjegyekre és az érettségi eredményekre gyúrnak. Néhányan közben is felismerik a lehetőségeket, és az országos tanulmányi versenyeken megszerezhető előnyöket is begyűjtik.

Hirdetések

A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikum és Szakképző Iskolájában idén 6 diákot részben vagy egészben felmentettek a szakmai vizsgák terhe alól, ezért amíg a többiek teljesítenek, ők hatan pihennek.

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen elért eredményüknek köszönhetően ők kaptak felmentést:

névszakmaeredményfelmentés írásbeli vizsga alólfelmentés szóbeli vizsga alól
Simon Ádámfestő-mázoló-tapétázó65%igennem
Simon Pétervillanyszerelő97%igenigen
Tóth Balázsvillanyszerelő97%igenigen
Surányi Dánielvillanyszerelő76%igennem
Bogdán Rolandkőműves78%igennem
Balázs Bálintkőműves66%igennem
adatok: Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikum és Szakképző Iskola

Márton Zsolt a Szondi villanyszerelő elméleti oktatója szerint rögtön az elején arról kell beszélni a diákokkal, hogy csak abból lehet kiváló minőségű szakember, aki már az elméleti oktatást is komolyan veszi.

Fontos, hogy már a kilencedik, alapozó osztályban elsajátítsák azt a tudást, ami később válik igazán fontossá nekik. Akik most kiemelkedők a versenyeredmények miatt, azok pontosan így, már az elején is kiemelkedők voltak.

– fogalmazott Márton Zsolt az ipolyinfo.com kérdésére. Hozzátette: akik most felmentést kaptak a szakmai vizsgák alól, október óta szinte csak ennek elérésére koncentráltak. Az ehhez vezető különleges módszer mindössze annyi, hogy sok, korábbi, akár 5-6 éve kiadott vizsgák anyagát oldották meg gyakorlásképpen. A tanulók a legnagyobb munkát télen végezték el, amikor az iskolai szünet napjait is feláldozták a minél jobb teljesítmény érdekében.