Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 25 éves budapesti férfivel szemben, aki a balassagyarmati buszpályaudvar felé tartva betört egy cipőboltba.

A budapesti férfi 2022. január 5. napján 22 óra 30 perc körüli időpontban Balassagyarmaton a buszpályaudvart kereste, eközben egy Rákóczi úti cipőbolt bejárati ajtajának alsó üvegezett részét kitörte, ott bemászott, a pénztárgépet a földre dobta, majd annak kasszafiókját kinyitotta és magához vett 41.100 forint készpénzt, illetve 195 eurót különféle címletekben. Papírszatyrokban női cipőket és táskákat, talpbetétet, sarokfogópántot, illetve egy digitális fényképezőgépet és ajándékutalványokat is összekészített, a zsákmányt azonban már nem tudta elvinni: cselekménye közben a helyszínre érkező rendőrök tetten érték, ruházatának átvizsgálása közben az eltulajdonított készpénzt megtalálták nála, így az okozott kár megtérült. A bolt ajtajának megrongálásával 99.949 forint kárt okozott.

A többszörösen büntetett előéletű vádlottat lopás bűntettével vádolta meg az ügyészség, vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. Abban az esetben, ha a jelenleg is letartóztatásban lévő férfi az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését, 2 év börtönbüntetés és 2 év közügyektől eltiltás az ügyészség ún. „mértékes indítványa”.

Bűnössége megállapítása esetén 46.000 forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.