Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a 36 éves szátoki férfinak a letartóztatását, aki egy konfliktus miatt ismerőseit bántalmazta, majd miután körözését rendelték el, egy másik rokonával is erőszakosan viselkedett.

A férfi egy 2022 áprilisában felkereste egy haragosát, akivel összeszólalkozott, majd megütötte. A megtámadott férfi testvérét a támadó szintén többször megütötte. A megtámadott férfi rendőri segítséget kért, akik közbeavatkozására a férfi abbahagyta a további őrjöngést, és kihasználva, hogy a helyszínen tömeg alakult ki, a rendőri elszámoltatás elől kereket oldott.

A rendőrség elrendelte a körözését, ami alapján hamar elfogták, mivel a korábban megvert haragosa apósához – aki neki is rokona – ment el, szidalmazta a bent lakókat és egy karóval beverte a ház bejárati ajtajának üvegét. Ekkor újabb rendőri intézkedésre került sor, melynek során hamar kiderült, hogy a férfit az előző nap történtek miatt már keresi a rendőrség.  

A Rétsági Rendőrkapitányság a férfit garázdaság bűntette miatt hallgatta ki és kezdeményezte letartóztatását. Az ügyészség előterjesztést tett a többszörös visszaeső, büntetett előéletű, jelenleg is három garázdaság miatti eljárás hatálya alatt álló gyanúsított letartóztatására, melyet az is indokolt, hogy a férfi az eljárás elől megszökött, továbbá a megtámadott személyeket megfenyegette.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészséggel egyetértve – a bűnismétlés veszélyének, a bizonyítás megnehezítésének és a szökés-elrejtőzés megakadályozása érdekében ­­– egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.