Hirdetések

Az index.hu írta meg, hogy országszerte számos üzletben nem lehet kapni a Nestlé termékét, a Balaton szeletet és Boci csokikat. Kiderült, hogy az ukrajnai Lvivben gyártják azokat, ahol a háború miatt leállt a termelés. A gyártó más, hasonló, saját termékeit ajánlja a vevőknek. Aki maradna mégis a Balatonnál, annak ajánlunk mi is egy megoldást.

Hirdetések

Talán az is sokak számára új, hogy egy magyarnak hitt termék valójában ukrán. Igen, a Nestlé nevű külföldi cég által birtokolt magyar márka valóban ott készül, ahogyan a Boci csoki is.

Azonban a Nestlé Lengyelországban is tulajdonos egy csokiüzemben, ott gyártják a Balaton Újhullámot, amit most a közönség figyelmébe ajánlanak, amíg újra lesz majd Balaton szelet.

A Nestlé Balaton szelet terméke és a rétsági Urban Édesipari KFT. Vitorlás szelete.

Azok számára, akik vannak annyira elkötelezett patrióták, hogy ráadásul lokálpatrióták is, azok támogathatják a hazai és a Nógrád megyei édességipart is a Balaton szelet hasonló változatának megvásárlásával. Az Urban Édesipari KFT. rétsági üzemének terméke a Vitorlás szelet, amely megjelenésében valóban a Balaton szeletre emlékeztet, az ízéről pedig várjuk a véleményeket az ipolyinfo.com fészbuk oldalára!