Hirdetések

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház idén is nagyszabású nyári fesztivállal várja az érdeklődőket. Július végétől augusztus közepéig 30 különböző program lesz műsoron.

A július 31-től augusztus 17-ig tartó rendezvény alapkoncepciója a lehető legtöbb művészeti ágat megjeleníteni. Simon Lajos, színházigazgató a Megafonnak elmondta, hogy a három hét alatt, közel 30 változatos programmal várják a nagyérdeműt. A szabadtéri színházi fesztivál során, megrendezésre kerül 6 nagyszínpadi előadás és 3 koncert. Az igazgató hangsúlyozta: a színház szervezett egy 2 napos művészetek tere elnevezésű programot, melynek keretein belül a főtéren, a kamarateremben és a nagyszínpadon is lesznek programok. 5 nagyszínpadi produkcióval, két koncerttel, filmvetítésekkel, szabadtéri kiállításokkal és gyerekprogramokkal készülnek.

A salgótarjáni születésű Alapi István és zenekara mellett, Horváth Charlie, Keresztes Ildikó, Sipos Péter, Takáts Tamás valamint Végvári Ádám is fellép a rendezvényen. Az operett műfaj rajongóira is gondoltak, ők Simon Kata, Pándy Piroska és Oszvald Marika előadására válthatnak jegyet.

Ezeken kívül ami programon van: Szécsi Pál est, Apácák musical, Pál utcai fiúk zenés musical és végül de nem utolsó sorban A koppányi aga testamentuma, musical – histórikus daljáték.

A 858 férőhelyes lelátóra érdemes előre megvenni a belépőket.

A színház teret ad más rendezvényeknek is, a Zenthe Nyár előtti napokban zajlik majd a Nógrádi Nemzetközi Folklór Fesztivál, ahol 4 nagyszínpadi podukciót tekinthet meg a közönség.