Hirdetések

A Balassagyarmaton megrendezett közös kutyás képzésen a Nógrád megyei kutyás rendőrökön kívül rendhagyó módon részt vettek a Készenléti Rendőrség és az Ipoly Különleges Mentőegyesület tagjai is.

Hirdetések

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztálya rendszeresen szervez a megye kutyavezetőinek és szolgálati kutyáinak összevont területi képzést. A Balassagyarmaton 2022. május 11-én megrendezett foglalkozásra rendhagyó módon a Készenléti Rendőrség kutyavezetőit, valamint az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület tagjait is meghívták. A képzésen részt vettek továbbá a Nógrád megyei közrendvédelmi szolgálati ág munkatársai a járőr, a kábítószer- és robbanóanyag-kereső, valamint nyomkövető kutyáikkal.

A képzést Honti Attila rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztály munkatársa nyitotta meg, aki a helyszíneket és a feladatokat is ismertette a több mint húsz résztvevővel. Elmondta, hogy a speciális feladatokra tekintettel célszerű a kutyavezetők szituációs képzése. A különleges mentőegyesület tagjai az eltűnt személyek felkutatása során gyakran együtt dolgoznak a rendőrség munkatársaival, ezért indokolt a közös feladatvégrehajtás gyakorlása.

A rendőrök a képzésen gyakorolták a szolgálati kutyák fegyelmező, ügyességi, illetve őrző-védő feladatait. Az utóbbi gyakorlatcsoport tekintetében támadás elhárítása, garázda személyek ártalmatlanítása, igazoltatás biztosítása és rejtekhelyen elbújt személy felkutatása során segítették a rendőrök munkáját a négylábú társaik.

Hirdetések