Hirdetések

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága két év kihagyás után tegnap rendezte meg Klein László rendőr alezredesről –  2004-ben elhunyt kollégájukról – elnevezett hagyományossá vált bűnügyi technikai emlékversenyt.

Hirdetések

Klein László rendőr alezredes kiváló szakemberként 1986. június 1-től  2003. december 15-ig Bűnügyi Technikai Alosztály vezetőjeként irányította a kiemelt bűncselekmények helyszíni szemléin a bűnügyi technikusi feladatokat. A verseny alapításának célja a bűncselekmények helyszíni szemléin szolgálatot ellátó szemlebizottságok szakmai és gyakorlati ismereteinek bővítése, valamint a megye legjobbjainak díjazása volt.

A Salgóbányai Ifjúsági Táborban megtartott rendezvényt dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány nyitotta meg. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével többek között Kreitz Zsuzsanna rendőr alezredes, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Technikai Főosztály vezetője, dr. Szokolai Zoltán rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Osztály vezetője, Antal István tű. ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, Juhász László tű. alezredes megyei tűzoltósági főfelügyelő és dr Gárdonyi Gergely rendőr ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Forenzikus Tudományok Tanszékének vezetője is.

A feladatokat Nagy Tivadar rendőr alezredes, a Bűnügyi Technikai Osztály vezetője ismertette a rendőrkapitányság munkatársaiból alakult csapatoknak. A megmérettetésen a bűnügyi helyszínelő csoportok egy állomáson elméleti tudásukról számoltak be, valamint öt életszerű helyzet modellálásával beállított helyszínen hajtották végre a gyakorlati feladatokat.

A legeredményesebbnek a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai bizonyultak, míg második helyen a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság csapata végzett, harmadik helyezést a Balassagyarmati  Rendőrkapitányság munkatársai érték el.

A „Legjobb bűnügyi technikus díját” a Pásztói Rendőrkapitányságon szolgálatot ellátó Bóta Adrienn rendőr főhadnagy, míg a „Legjobb szemlebizottság vezető” díját Pamlényi Ádám László rendőr főtörzsőrmester, szintén a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársa kapta meg.  

A rendezvényen résztvevő Klein Péter, az emlékverseny névadójának fia is szurkolt a résztvevőknek és a legeredményesebb csapat részére különdíjat adott át.

A rendezvényt a bűnügyi technikusok kötetlen beszélgetéssel zárták.