Hirdetések

Tegnapi információnkat hivatalosan is megerősítették: megépülhet az egyik német tulajdonú áruházlánc új üzlete Rétságon. A megegyezés megtörtént, de részleteket nem árulhat el az önkormányzat.

Az ipolyinfo.com vasárnap tette közzé, hogy Nógrád megye legkisebb városában megjelenhet a két ismert német márka, a Lidl vagy az Aldi egyike. Értesülésünk szerint kereskedelmileg is felkapottá vált a település, mert a járás több helyén is növekszik a népesség, így Rétság központi szerepe is erősödik, ezzel együtt a lehetséges vásárlói kör is bővül. Vannak olyan falvak, ahol hivatalosan is látszik a gyarapodás, de Rétságon a bérelt lakásokban sokkal többen élhetnek, mint akiknek van róla lakcímkártyájuk is. Ennek az az oka, hogy a város ipari parkjában működő üzemek ingázó dolgozóinak egy része úgy döntött, hogy inkább lakást bérel, szemben a napi akár több órányi utazással. Ezen kívül az egyik cég területén konténerszállás is működik, ahol nem megerősített információnk szerint akár száznál is többen lakhatnak. Mindezek alapján a hivatalos statisztikához képest a becsült valós járási népesség akár két számjegyű százalékkal is nagyobb lehet.

Mezőfi Zoltán, Rétság polgármestere megkeresésünkre azt mondta: igaz, hogy van érdeklődő egy áruház építésére, és az is igaz, hogy már a terület is megvan arra, ahol az megépülhet. Azonban arról nem beszélhet, hogy melyik társaság telepedne le a városban, mert azt egyelőre maga a kereskedelmi lánc képviselője nem szeretné nyilvánosságra hozni. Mezőfi hozzátette: az önkormányzat tiszteletben tartja ezt a kérést.

Befolyásolhatja a versenyt, ha kiderül, melyik diszkont épít áruházat, extrém esetben akár az is lehetséges, hogy semmi nem épül – ezt már egy másik, neve elhallgatását kérő informátorunk mondta Rétságon. Ugyanis ha egy másik üzletlánc tudomást szerez róla, akkor az is bejelentheti letelepedési szándékát. Ha pedig két áruház is megépülne, jelentősen megváltozna az előzetes üzleti terv, akár a remélt nyereséges működés is veszélybe kerülne. A növekvő kockázat miatt a befektető még az első kapavágás előtt akár el is állhat az építkezéstől.