Hirdetések

A Nógrád megyei motorosoknak is fontos a szezonra történő felkészülés.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága a napokban rendezte meg a motoros szezon kezdetéhez kapcsolódó elméleti és gyakorlati felkészítő tréningjét Salgótarjánban. A Gyurtyános városrészben lévő rutinpályán megtartott képzés két részből állt. A motorosok a program keretében elméleti, valamint gyakorlati feladatok végrehajtásával fejleszthették tudásukat. Az ügyességi feladatok során hasznos információkat kaphattak a jármű kezelése tekintetében, ami nagyon fontos a több hónap kihagyás után újra motorkerékpárra ülő járművezetőknek.

A két év kihagyás után Salgótarjánban megrendezett vezetéstechnikai képzésen 13 motoros vett részt a kétkerekű járműjével.

A képzés egyik oktatója Kótner Zoltán címzetes rendőr főtörzszászlós, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály motoros járőre volt, aki közelmúltban a németországi Kulmbachban a rendőrmotorosok nem hivatalos ügyességi Európa-bajnokságán aranyérmet szerzett. Az oktatást segítette továbbá Laczkó István nyugalmazott rendőr alezredes, volt rendőrmotoros kiképző is.

Hirdetések